11 Eylül 2013 Çarşamba

Nasıl Yaptım?:Kırmızı Ojeyi Çıkarmak


    Kıştan özlediğim bir şey varsa o da koyu renk ojeler!Kış gelince yazın neon,pastel,simli,hologramlı ojeleri rafın arka köşelerine doğru itelenirken elimiz ambiansa uygun koyu kırmızılar,bordolar,lacivertler,kahvelere gidiveriyor.

    Ama modası,mevsimi geçmeyen bir oje rengi varsa o da kırmızı hiç şüphesiz.Eskiden kırmızı oje sürmek bir cesaret işiyken son yıllarda her tonu,her şekli tırnaklarımızda.İyi,güzel de her güzelin bir kusuru olduğu gibi kırmızı ojenin de bir kusuru var:çıkarmak!Kırmızı ojeyi çıkarırken kan gövdeyi götürür,elleriniz tırnaklardan parmaklara kadar sanki daha 3 dakika önce cinayet işlemiş gibi olur.Sırf bu yüzden uzun süre boyunca kırmızı ojeyi çıkardıktan sonra koyu renk tonlarla bir iki hafta daha devam ederdim.Ama ya canınız french manikür yapmak istiyorsa?





   Her ne kadar ojeyi sürmeden çıplak tırnağa uygulanan top-coatlar bu kanlı görüntüyü biraz hafifletse de asıl çözümü çok sonra keşfettim:KREM!




   Evet,ojenizi çıkarmadan önce tırnaklarınıza ve parmaklarınıza yağlı bir krem sürüp daha sonra asetonlu pamukla temizlediğinizde çok daha temiz bir görüntü elde ediyorsunuz!




   Şuan piyasada yeni çıkan koyu renk oje temizleme asetonları gündemde ancak,uzun vadeli kullanımda tırnağa zarar vereceklerini kestirmek zor değil.O yüzden çok daha basit bu yöntemle zararsız bir şekilde koyu renk ojelerinizi temizleyebilirsiniz :)




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder